Titlu mondial CM Under-23 Canotaj dintre care 2 sportivi din Dumbrăveni - IULIE 2018

Cosmin Pascari (CSM Suceava), Mihai-Vasile Țigănescu (Horodnic de Sus), Ştefan Constantin Berariu (Dumbrăveni) au făcut parte din echipajul de patru rame cu care România a cucerit, ieri, medalia de aur la Campionatelor Mondiale de canotaj pentru tineret de la Poznan (Polonia). Alți doi suceveni, Dumitru-Alexan­dru Ciobîcă și Florin-Sorin Lehaci, au devenit vicecampioni mondiali la dublu rame, iar Sergiu Bejan, Alexandru Macovei și Constantin Radu au cucerit medaliile de bronz cu barca de 8+1

Echipajul de patru rame masculin a Ro­mâniei, din care au făcut parte trei sportivi din județul Suceava, a câștigat medalia de aur la Campionatelor Mondiale de canotaj pentru tineret de la Poznan (Polonia). Cosmin Pascari (CSM Suceava), Mihai-Va­sile Țigănescu (Horodnic de Sus), Ştefan Constantin Berariu (Dumbrăveni) și Ciprian Huc au câștigat finala de ieri cu timpul de 5 minute, 50 de secunde și 61 de sutimi, devansând clar echipajele din Ma­rea Britanie (05:52:74) și Noua Zeelandă (05:52:81).

“A fost o cursă fantastică în finală. Toate echipajele au tras foarte-foarte tare și suntem foarte bucuroși că am câștigat astăzi în fața Marii Britanii și Noii Zeelande”, a declarat, la finalul cursei de ieri, suceveanul Mihai-Vasile Țigănescu.

Aurul a venit și de la fetele din patru rame, în ultima cursă a zilei. Elena Logofătu(Dumbrăveni), Georgiana Vasile, Nicoleta Pașcanu și Simona Radiș nu au dat nici o șansă adversarelor. Au luat cursa pe cont propriu și au condus de la un capăt la altul. Au pus mai mult de o lungime de barcă, la final, față de a doua clasată, Olanda, și mai bine de 30 de metri de Marea Britanie. "Am muncit mult pentru această medalie. Dar e doar începutul. Vrem să urcăm pe podium și la Glasgow, la Europenele de senioare", a declarat strocul Simona Radiș.